Igazolódott, a kapszulás halolajak nem működnek

Végre, végre! Végre a tudomány is igazolja, amit Eide és Clayton professzorok már évek óta mondogatnak. A patikában, drogériában kapható tisztított omega 3 készítmények nem működnek!


A tudomány már sokszor hitte azt, hogy okosabb a természetnél, pedig az élővilág bölcsességéből sokat tanulhatnánk. Kutatások igazolták, hogy a halevés egészséges, többek között azért, mert értékes omega zsírsavakat tartalmaz, ezért is kezdtek annak idején halolajkapszulák gyártásába. Azonban a halaknak honnan van omega zsírsav-tartalmuk? Onnan, hogy a tengerben úszva megeszik az algákat és a mikroalgákat. Az algák pedig színesek (kékek, zöldek....), vagyis tele vannak polifenollal, növényi színanyagokkal. A halban az omega zsírsav és a polifenol együtt dolgozik, de a halolajkapszulákba sajnos csak a tisztított omega zsírsav kerül bele, általában tisztított EPA, de a polifenol teljes egészében kifelejtődik.Arra persze rájöttek a tudósok, hogy a telítetlen zsírsavak bomlékonyak, nagyon könnyen avasodnak, ez is okozza részben a halolaj tipikus furcsa szagát és ízét. Ezért a halolajkapszula- és gyógyszergyártók E-vitamint, tokoferolt tesznek az omega zsírsavak mellé, azonban szintén beigazolódott már, hogy az E-vitamin nem tudja kellő mértékben megvédeni a hatóanyagtartalmat, cserébe viszont olcsó. Az avasodás kémiailag oxidációt jelent, vagyis egy oxigénatom leszakad a hosszú szénláncú telítetlen zsírsavról és elszabadulván szabadgyökként viselkedik. Ebben a folyamatban az a legrosszabb, hogy a gyenge minőségű tisztított halolaj nemhogy nem használ, hanem még kárt is okoz a szervezetben. A cikkben leírt kutatások ezt erősítik meg.


A Balance olaj viszont forradalmasította az omega zsírsav-bevitelt

A Balance olaj viszont forradalmasította az omega zsírsav-bevitelt azáltal, hogy helyreállította a természet rendjét és az omega zsírsav mellé újra hozzárendelte a polifenolt, amely nemcsak védi a telítetlen zsírt az avasodástól, hanem segíti a felszívódását és a biológiai hasznosulását is.

A Balance teszt is ezt képes mérni, hiszen nem a folyékony vérplazmában mérjük az omega zsírsavszinteket, hanem a vörösvérsejt sejthártyájában, vagyis nem azt vizsgáljuk mit vettünk be, hanem, hogy mi szívódott föl, mi tudott hasznosulni.

Nagy öröm számunkra, hogy komoly nemzetközi kutatások igazolták, hogy a tisztított halolajok nem működnek, így a Balance olaj kombináció messze hatékonyabb, mint bármelyik tisztított patikai vagy drogériában kapható halolajkapszula.

Fontos még, hogy a Balance olaj nem csak EPA-t, DHA-t hanem DPA omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. A DPA egy ritka, kulcsfontosságú omega-3 és csak a hideg vizű halakból kinyert exra minőségű termékek tartalmazzák. A DPA egyik legfontosabb területe az artériák belső felületét borító belhártya, az endothel védelme a gyulladással szemben. Ez azért fontos, mert az érszűkület, az érelmeszesedés itt, az endothel gyulladásával kezdődik és ez első számú halálok a fejlett világban.


Forrás: hvg.hu

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.120.052209